A kiválasztott gyártónak nem található terméke az adatbázisunkban.
A megalakulásról
Küldetésünk
MBIK Cselekvési Program
Kiállítások, rendezvények
Szolgáltatásaink
Kapcsolat
Sajtószoba
Galéria
Karrier
RS Story
Pályázatokról általában
GOP
TÁMOP
KMOP
A kiállításról
A kiállításról gyártóknak
Jelentkezés a kiállításra
Letölthető jelentkezési lap
Alaprajz
Bútorajánló Magazin Médiaajánlat
Trendlakás Médiaajánlat
Szolgáltatásaink - Innováció, piackutatás

A Magyar Bútoripari Innovációs Központ kiemelt feladata a hazai bútorgyártás fejlesztéséhez kapcsolódó segítségnyújtás, innovációs tevékenységek koordinálása.

Az innováció a megszerzett tudás alkalmazása révén meg végbe, magát az alkalmazási folyamatot és az eredményeként létrejövő megújulást, növekedést nevezhetjük innovációnak.
Az innováció a gazdaság legfontosabb hajtóereje, a versenyképesség megőrzésének záloga.
Az elmúlt évtizedben a magyar bútoripar alapvető strukturális átalakuláson ment keresztül, amelynek eredményeként dinamikus fejlődésnek indulhatott.
A bútorok piacának növekedésével hosszútávon lehet számolni a piackutatási adatok alapján, akár a hazai piacot, akár a többi tagállam piacát nézzük.
A piacon való megmaradás, a versenyképesség megőrzése az állandó fejlődés kötelezettségét rója a piaci szereplőkre, ez igaz a magyar bútorok gyártóira is.
Nem mindegy azonban, hogy ez a fejlődés hogyan, milyen technológiai és termékfejlesztéssel egybekötve történik. Az sem mindegy, hogy mindezek milyen forrásokból jönnek létre, és főleg, hogy milyen célok elérésére irányulnak.
Az európai uniós tagságunk lehetővé teszi versenyképességünk fokozását, új termékek és technológiák fejlesztését és mindezek programjait anyagiakkal is támogatja.
Fontos, hogy az innovációra valós célok érdekében kerüljön sor, a célok alapján meghatározott fejlesztések hatékonyan valósuljanak meg, és eredményeiket hosszú távon fenn lehessen tartani.