A kiválasztott gyártónak nem található terméke az adatbázisunkban.
A megalakulásról
Küldetésünk
MBIK Cselekvési Program
Kiállítások, rendezvények
Szolgáltatásaink
Kapcsolat
Sajtószoba
Galéria
Karrier
RS Story
Pályázatokról általában
GOP
TÁMOP
KMOP
A kiállításról
A kiállításról gyártóknak
Jelentkezés a kiállításra
Letölthetõ jelentkezési lap
Alaprajz
Bútorajánló Magazin Médiaajánlat
Trendlakás Médiaajánlat
Pályázatokról általában

Az Európai Unió tagállamaként Magyarország is jogosult azokat a támogatási forrásokat igénybe venni, amelyek révén 2007-2013 között a vidékfejlesztési támogatásokkal együtt közel 8000 milliárd forintot tud a társadalom és a gazdaság fejlesztéseire fordítani. A támogatások legfontosabb célja a foglalkoztatás bõvítése és a tartós növekedés feltételeinek megteremtése. Hat kiemelt területen indulnak el összehangolt állami és uniós fejlesztések: a gazdaságban, a közlekedésben, a társadalom megújulása érdekében, a környezet és az energetika területén, a területfejlesztésben és az államreform feladataival összefüggésben.

A gazdaság fejlesztése négy célkitûzés irányába halad:

A 2007-2013. közötti elsõ gazdaságfejlesztési pályázati kiírások 2007. január 30-án jelennek meg "Vállalati technológia fejlesztés" és a "Munkalehetõség teremtõ beruházások támogatása a hátrányos helyzetû kistérségekben" címmel.

Érdemes tehát a beruházásokhoz, fejlesztésekhez pályázati forrásokat is felhasználni, ugyanakkor az uniós támogatások igénybevételéhez néhány dolgot figyelembe kell venni. Ilyen például, hogy megkezdett beruházásra nem igényelhetõ támogatás. Ennek az a logikája, hogy ha valaki belefog egy beruházás megvalósításába, akkor nyilván annak a pénzügyi feltételeit is megteremtette. Ha ezek után támogatást kér hozzá, az azt jelenti, hogy nem volt átgondolt a pénzügyi terve. A költségvetés egyébként is a projektek egyik legérzékenyebb pontja. Csak olyasmire érdemes támogatást kérni, amire a terv megvalósításához feltétlenül szükség van, egyébként komoly gondok merülhetnek fel a projekt megvalósítása során. Az uniós támogatási források alapvetõen a pályázónál már meglévõ források kiegészítésére szolgálnak. Ez azt jelenti, hogy különösen a vállalkozások számára kiírt pályázatok bizonyos mértékû önerõt írnak elõ. Ezt lehet hitelbõl, készpénzbõl, számlapénzbõl, tagi kölcsönbõl, vagy más az adott pályázati felhívásban meghatározott módon biztosítani. Ha a nyertes pályázó a megkötött támogatási szerzõdésben vállalt kötelezettségeit nem, vagy nem szerzõdésszerûen teljesíti, vagy eláll, akkor a támogatás visszavonásra kerül. Ennek fedezetéül biztosítékot kell felajánlani. A pályázatok túlnyomó részénél a pályázat nyertese által kifizetett számlák alapján utólag fizet a támogatást nyújtó szervezet, azaz utófinanszírozással.

Mindezek ismerete szükséges ahhoz, hogy sikerrel valósítsuk meg elképzeléseinket uniós források felhasználásával.

Aktuálisan elérhetõ pályázatok: GOP - TÁMOP - KMOP